Wetgeving schoonmaakster voor bedrijven

Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op een schoonmaakster voor uw bedrijf. Een aankoop via telefoon of via internet wordt in de meeste gevallen gezien als een aankoop op afstand. Indien u een product op afstand koopt, hebt u volgens de wet 'Herroepingsrecht' recht op veertien dagen bedenktijd. Dit betekent dat u binnen veertien dagen de aankoop kunt annuleren. Er zijn echter een paar uitzonderingen op dit herroepingsrecht en het aanvragen van een schoonmaakster is een van deze uitzonderingen. Als u via ons een schoonmaakster voor uw bedrijf aanvraagt, gaat u voor een dienst die 'op maat gemaakt wordt'. Daarnaast gaan wij direct na het ontvangen van uw aanvraag voor u op zoek, waardoor de dienst direct start. Mocht de aangeboden schoonmaakster niet aan de door u opgegeven eisen voldoen? Dan kunt u dit nog tot binnen een jaar na de aanvraag aangeven. Wij gaan dan kosteloos voor u op zoek naar een geschiktere schoonmaakster. Dat is onze garantie.

Het contract

Het is verstandig om afspraken met uw schoonmaakster in een contract vast te leggen. Afspraken die vastgelegd kunnen worden zijn bijvoorbeeld het aantal uren in de week dat de schoonmaakster bij u aan de slag gaat, het loon en de tijden waarop de schoonmaakster bij u komt werken. 

Ziekte

Bij ziekte van de schoonmaakster dient u de eerste zes weken 70% van het salaris door te betalen. Toch merken we dat de meeste mensen afspreken dat de schoonmaakster op een andere dag langs komt om de uren in te halen. U kunt dit zelf met de schoonmaakster afspreken en eventueel vastleggen in het contract. Als er sprake is van langdurige ziekte kunt u bij ons een nieuwe schoonmaakster aanvragen. Dit valt vaak onder onze garantie.

Vraag nu een schoonmaakster voor uw bedrijf aan